Свински пържоли по милански
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 парче свински пържоли
3 ч.ч. пресни галета
0.75 ч.ч. прясно настъргано Пармиджано Реджано
1 ч.ч. Зехтин
Морска сол
6 ч.ч. Рукола, измита и подсушена
0.75 ч.ч. Червен лук, накълцан на ситно
3 ч.л. Зехтин екстра върджин
1 ч.л.
36 резена Пресен пармезан
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Поставете свинските пържоли между два листа восъчна хартия или стреч фолио. С чук за пържоли или точилка начукайте леко месото, за да стане по-крехко.
Стъпка 2 /6
Смесете галетата със сиренето Пармиджано-Реджано в плитка купа и подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Изсипете зехтина в друга плитка купа. Застелете тава с хартия за печене.
Стъпка 3 /6
Потопете всяка свинска пържола в зехтина. Извадете, изчакайте излишната мазнина се отцеди, и потопете пържолата в сместа от галетата и пармезана. Сложете панираните котлети върху покритото с хартия дъно на тавата за печене. Можете предварително да приготвите и замразите пържолите. Преминете към следващата стъпка и започнете готвенето.
Стъпка 4 /6
Включете грила, изберете ръчен режим или програма Свинско (в зависимост от модела). След като загрее, го отворете, наредете свинските пържоли върху плочите и затворете грила. Гриловането ще започне. Оставете го да продължи, докато индикаторната лампичка светне в червено или докато дисплеят покаже „добре изпечено“.
Стъпка 5 /6
Разбъркайте зехтина и оцета до хомогенна смес в купа за салата и подправете със сол и черен пипер. Смесете руколата и лука с дресинга.
Стъпка 6 /6
Поднесете грилованите свински пържоли със салата от рукола и лук и гарнирайте ястието с пармезан.