Скариди в бира и темпура от зелен фасул
- Общо време 1ч. 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За скаридите:
8 Големи скариди
1 Жълтък
22 cl вода
70 г брашно
35 г Царевично брашно
1.5 ч.л. Бакпулвер
150 г Панко галета
Сол и пипер
За зеления боб:
450 г Зелен боб
60 г брашно
140 г брашно
1 ч.л. Земен кимион
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Лук на прах
15 cl Бира
Сол и пипер
За соса:
170 г майонеза
20 г сос Срирача
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Лук на прах
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Обелете скаридите, като запазите опашките. Смесете жълтъка и водата в голяма купа. Добавете брашното, царевичното брашно и содата за хляб и разбийте заедно. Оставете 1 час в хладилника.
Стъпка 2 /9
В дълбока чиния изсипете галетата, солта и черния пипер. Потопете скаридите в тестото за темпура и след това в галетата и ги поставете върху грил решетката в чекмедже 1.
Стъпка 3 /9
В малка купа разбъркайте майонезата, соса Срирача, чесъна, лука, солта и черния пипер. Оставете настрана.
Стъпка 4 /9
В голяма купа смесете зеления боб с първата порция от брашното. В голяма купа смесете останалото брашно с кимиона, чесъна, лука, солта и черния пипер. Добавете постепенно бирата, като разбърквате, за да се получи гъсто тесто. Добавете зеления боб. Трябва да се покрие добре.
Стъпка 5 /9
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 200°C за 12 минути. Поставете грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 15 минути. Сложете зеления боб на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 6 /9
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 7 /9
Разбъркайте зеления боб по средата на времето за готвене.
Стъпка 8 /9
Уверете се, че скаридите са добре сготвени. Нужното време за готвене може да варира в зависимост от размера им. Увеличете времето с още една минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.
Стъпка 9 /9
Поднесете скаридите със зеления боб и соса.