Фетучини с рукола и семена
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
175 г Фетучини
3 бр. Наденичка, на парчета
75 г Рукола, измита
50 г Лук шалот, ситно нарязан
1 бр. Стрък целина, нарязан
200 г Нарязани домати
150 мл Зеленчуков бульон
2 с.л. Тиквено семе
1 с.л. Олио
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете и нарежете на ситно лука шалот.
Стъпка 3 /8
Измийте и нарежете на ситно стръка целина.
Стъпка 4 /8
Капнете малко олио в съда.
Стъпка 5 /8
Запържете наденичките, лукчетата шалот и целината. Сложете подправки. Добавете руколата. Разбъркайте.
Стъпка 6 /8
Добавете доматите и вода. Разбъркайте. Изсипете сместа върху пастата (не разбърквайте).
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 3 мин.
Стъпка 8 /8
Поставете ястието в чиния. Декорирайте със семената.