Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Яйца по шотландски

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 44мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    14мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 6 Средно големи яйца

  • 12 Лед на кубчета

  • 12 г Пресен магданоз

  • 2 стъбло, стрък зелен лук

  • 2 ч.л. Накълцана прясна мащерка

  • 550 г Свинска кайма за наденички

  • 50 г брашно

  • Сол и пипер

  • 200 г галета

  • 2 Средно големи яйца

  • 6 с.л. Заквасена сметана

  • 2 ч.л. хрян

Приготвяне

Стъпка 1 /8

В тенджера сложете да заври леко подсолена вода, след което добавете яйцата с помощта на решетъчна лъжица. Гответе 7 минути 30 секунди на среден огън. Пригответе купа със студена вода и кубчета лед. Веднага след като яйцата се сварят ги пъхнете в ледената вода. След 20 секунди счупете лекичко черупките на яйцата и ги върнете в студената вода, за да изстинат напълно. Така ще се белят по-лесно.

  • 6 Средно големи яйца
  • 12 Лед на кубчета

Стъпка 2 /8

Накълцайте на ситно магданоза, зеления лук и листенцата мащерка. Сложете ги в голяма купа. Добавете каймата за наденички, намокрете ръцете си и разбъркайте. Разделете сместа на равни части и от всяка от тях оформете плоско кръгче кайма с диаметър около 10 см.

  • 12г Пресен магданоз
  • 2стъбло, стрък зелен лук
  • 2ч.л. Накълцана прясна мащерка
  • 550г Свинска кайма за наденички

Стъпка 3 /8

Пригответе съставките за панировката, като в 3 отделни купи сложите брашното със сол и черен пипер, галетата и разбитото яйце.

  • 50г брашно
  • Сол и пипер
  • 200г галета
  • 2 Средно големи яйца

Стъпка 4 /8

Счупете лекичко черупките на сварените яйца и ги охладете под струя студена вода. Преместете ги в купа и ги оваляйте в брашно. С мокри ръце завийте всяко яйце с каймата, като изгладите краищата, за да сте сигурни, че яйцето е напълно запечатано. Потопете всяко от тях в разбитите белтъци и жълтъци и след това в галетата. Уверете се, че всяко яйце е напълно покрито.

Стъпка 5 /8

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 200°C за 14 минути. Сложете 4 яйца по шотландски на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 200°C за 14 минути. Сложете 2 яйца по шотландски на грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.

Стъпка 6 /8

Пригответе соса, като смесите сметаната и хряна в малка купа. Подправете.

  • 6с.л. Заквасена сметана
  • 2ч.л. хрян

Стъпка 7 /8

Проверете дали яйцата по шотландски са се сготвили и ако е необходимо, продължете да готвите, докато каймата стане готова.

Стъпка 8 /8

Как да сервирате: Нарежете яйцата по шотландски на две половинки или на четвъртинки и сервирайте със соса. Комбинират се добре с бекон и брюкселско зеле с горчица.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
14мин.

Яйца по флорентински

Оценка пет звезди (средна)

1 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Яйца по флорентински
Tefal
Tefal
0мин.

Бъркани яйца по френски

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Бъркани яйца по френски
Tefal
Tefal
15мин.

Бургер по немски

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Бургер по немски
Tefal
Tefal
21мин.

Говеждо по каталонски

Оценка пет звезди (средна)

2 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Говеждо по каталонски
Tefal
Tefal
11мин.

Ориз по кантонски

Оценка пет звезди (средна)

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Ориз по кантонски