Бяла пица с рикота и броколи
- Общо време 24мин.
- 10мин.
Приготвяне - 14мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
1 порции
50 г Броколи
1 с.л. Зехтин
1 щипка Фина сол
40 г Сирене рикота
7 г високомаслена прясна сметана
1 с.л. Зехтин
0.5 пица Тесто за пица
0.25 Биволска моцарела
0.5 с.л. италианска подправка
7 г Настърган пармезан
Няколко листа босилек
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете броколите на розички. Сложете ги в тиган с вряща подсолена вода за 2 минути, а след това в леденостудена вода. Отцедете внимателно. В отделен съд ги подправете със зехтин и фина сол. Оставете настрана. В малък съд смесете рикотата с пълномаслената сметана. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /6
Намажете с малко мазнина тавата и разстелете на дъното ѝ тестото за пица.
Стъпка 3 /6
Разпределете равномерно рикотата върху тестото като оставите малък борд по ръбовете му. Нарежете моцарелата на тънки шайби. Подредете ги върху пицата. Овкусете съвсем леко със сол и черен пипер и поръсете с италианския микс от подправки. Поръсете розичките броколи върху пицата. Поръсете отгоре с пармезан.
Стъпка 4 /6
Започнете да готвите.
Стъпка 5 /6
Украсете с няколко листа босилек.
Стъпка 6 /6
Поднесете със свежа салата.