Baked eggs with leeks
- Общо време 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
20 г масло
1 Лук шалот
2 праз
8 cl вода
10 cl Високомаслена прясна сметана
4 Големи пресни яйца
Сол и черен пипер
Аксесоари
Комплект от 6 стъклени бурканчета 8 jars set
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /7
Сложете маслото в купата на мултикукъра.
Стъпка 3 /7
Запържете лука шалот и праза 2 минути. Налейте водата. Гответе 10 минути. Добавете половината от сметаната, сол и черен пипер.
Стъпка 4 /7
Изсипете заготовката в стъклените бурканчета. Във всяко от тях счупете по едно яйце и разпределете по равно останалата сметана. Затворете стъклените бурканчета.
Стъпка 5 /7
Налейте 250 мл вода в купата на мултикукъра. Сложете стъклените бурканчета вътре в купата на мултикукъра.
Стъпка 6 /7
Гответе под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте веднага.