Грилована пица в 6 варианта
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (4)
Съставки
4 порции
600 г Тесто за хляб
2 с.л. Зехтин
1 Пица със сирене Бри и трюфели:
2 ч.л. гъста заквасена сметана
1 ч.л. Трюфелово олио
Сол и пипер
25 г Сирене Бри
30 г Двуспорови печурки (около 1 средно голяма)
2 Пица със сушени домати, козе сирене и сушена шунка:
30 г Козе сирене
25 г чери домати (около 2)
20 г Сушена шунка
1 с.л. Песто от сушени домати
3 Пица с наденички Чиполата и червен лук:
10 г Червен лук (около 1/8)
15 г Пикантни наденички Чиполата (3 тънки парчета)
1 с.л. Доматен сос с босилек
4 Пица с рикота, фета и спанак:
2 ч.л. Рикота
25 г Фета
20 г Листа бейби спанак
5 Пица със смокини, пармезан и розмарин:
50 г Прясна смокиня (около 1)
1 стръкче Розмарин, нарязан
30 г пармезан на люспи
6 Пица с артишок и бурата:
20 г Консервирана съцевина от артишок
1 с.л. Песто от босилек
60 г Бурата (около 1/4 пита)
15 г Рукола
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете тестото на парчета по 100 г, разточете ги на шайби около 17 см, намажете ги със зехтин от двете страни.
Стъпка 2 /4
Пригответе плънката: 1. Смесете сметаната с трюфеловото олио, сол и черен пипер. Нарежете сиренето Бри и гъбите на лентички. 2. Нарежете козето сирене и чери доматите на шайби, а шунката - на лентички. 3. Обелете и накълцайте на ситно червения лук. Нарежете парчетата наденички Чиполата на две. 4. Натрошете сиренето фета. 5. Измийте и нарежете смокините на шайби. Oтделете стръковете розмарин от листата. 6. Нарежете артишока на парчета.
Стъпка 3 /4
Отворете вашия Optigrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете по 1 шайба тесто върху всяка грил плоча и гответе 5 минути. Обърнете тестото, добавете избраната плънка и гответе още 5 минути. За плънката:
Стъпка 4 /4
1. Намажете със сметаната и добавете сиренето Бри и парченцата гъби. 2. Разнесете равномерно пестото, добавете резените домат, козето сирене и сушената шунка. 3. Разнесете равномерно доматения сос, нарязания лук и наденички Чиполатато 4. Разнесете равномерно сиренето рикота, добавете сиренето фета и листата спанак. Подправете със сол и черен пипер. 5. Поръсете тестото с пармезана на люспи, добавете парченцата смокиня, розмарина и черния пипер. 6. Намажете с пестото и добавете артишока. Добавете буратата и поръсете с рукола непосредствено преди да сервирате.