Грилована сьомга със салса от манго
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (15)
OptiGrill+, Интелигентен грил + щипка за грил GC718D, 6 автоматични програми Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill Elite, Мултифункционален Грил GC750D30, 12 Програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 броя Стекове сьомга
1 броя манго
0.5 броя Червен лук
0.5 броя Червена чушка
1 Кориандър
0.5 броя Зелена люта чушка
2 броя Лимони
1 ч.л. Чесън на прах
Сол
Пипер
Растителна мазнина
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете мангото и го нарежете на малки кубчета. Нарежете и червената чушка на кубчета, а лукът, зелената люта чушка и листата кориандър накълцайте на ситно. Смесете всичко със сока на един лимон. Подправете със сол и черен пипер и оставете настрана.
Стъпка 2 /4
Смесете чесъна на прах с половин чаена лъжичка сол и черен пипер. Поръсете филетата сьомга със сместа и ги полейте с малко растителна мазнина.
Стъпка 3 /4
Включете грила. Изберете програма Риба и натиснете OK. След като загрее, сложете сьомгата върху грила и го затворете. Гответе, докато на дисплеят покаже „средно добре изпечено“ или докато индикаторната лампичка светне в оранжево
Стъпка 4 /4
Сложете филетата от сьомга в отделни чинии, намажете ги със сока от другия лайм и сервирайте със салсата от манго.