Кускус с твърдо сварени яйца
- Общо време 28мин.
- 20мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
250 г Дребнозърнест грис в салатна купa
4 с.л. Зехтин
2 бр. Морков, нарязан на парчета
2 бр. Тиквичка, нарязана на парченца
250 г Нахут, киснат 12ч, варен в Cook4me
2 бр. Вегетарианска наденичка
4 бр. Прясно, измито яйце
800 мл Зеленчуков бульон
1 ч.л. Подправки за кус-кус
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Пробийте малък отвор в извитата част на яйцата.
Стъпка 3 /6
Загрейте олиото в съда. Излейте олиото върху гриса в салатната купа. Разбъркайте.
Стъпка 4 /6
Сложете зеленчуците, наденичките, бульона, нахута и подправките в съда. Добавете сол и пипер, разбъркайте. Сложете вътре яйцата (с черупките).
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 8 минути
Стъпка 6 /6
Добавете бульона към гриса, изчакайте 5 мин. Сервирайте с яйцата обелени