Патешки гърди с пържени морковени пръчици
- Общо време 35мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 25мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За патицата:
2 Патешки гърди
1 ч.л. Сушен магданоз
За пържените морковени пръчици:
500 г моркови
2 с.л. Зехтин
1 с.л. кленов сироп
1 ч.л. мащерка
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
С нож направете плитки разрези в кожата на патицата. Овкусете със сол и черен пипер и поръсете с магданоз. В нагорещен тиган запържете патешките гърди по 1 минута от всяка страна и отстранете излишната мазнина.
Стъпка 2 /7
Обелете морковите и ги нарежете на пръчици с дебелина 1 см. В голяма купа смесете морковите със зехтина, кленовия сироп и мащерката. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 20 минути. Сложете патешките гърди върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 200°C за 25 минути. Сложете морковите на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
Обърнете патешките гърди по средата на времето за готвене. По средата на времето за готвене на морковите, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да разбъркате.
Стъпка 6 /7
Проверете дали патицата и морковите са готови. Продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Нарежете патешките гърди на филийки и сервирайте с пържени картофи с моркови. Сервирайте с листна салата.