Пилешки бутчета тандури
- Общо време 56мин.
- 20мин.
Приготвяне - 16мин.
Приготвяне - 20мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (14)
Easy Fry Compact, Уред за готвене с горещ въздух EY145810, 3л., Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry & Grill 2-in-1 Classic, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY501815 Easy Fry & Steam Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
4 Пилешки бутчета
50 г Кисело мляко
1 ч.л. Млян джинджифил
1 ч.л. Чесън на прах
1 с.л. Чили на прах
0.5 ч.л. Куркума
1 ч.л. Гарам масала
Сол и черен пипер
10 г Лимонов сок
1 с.л. Мазнина
Приготвяне
Стъпка 1 /2
Подсушете пилешките бутчета с кухненска хартия. В купа смесете киселото мляко, джинджифила, чесъна, чилито, куркумата, гарам масалата, солта, черния пипер и лимоновия сок. Добавете пилешките бутчета и ги намажете добре с маринатата. Охладете за 20 минути. С четка намажете с малко мазнина бутчетата. Подредете ги върху тавата в уреда, като внимавате да не се застъпват. Започнете да готвите.
Стъпка 2 /2
Обърнете бутчетата по средата на времето за готвене. Проверете дали са готови и гответе още няколко минути, ако е необходимо. Сервирайте веднага.