Спаначени крокети по испански
- Общо време 2ч. 20мин.
- 5мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 2ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
250 г Листа от бейби спанак
40 cl Соево мляко
12 cl Зеленчуков бульон
2 Лук
4 Чесън
1 Зехтин
50 г Нишесте от тапиока
4 с.л. Нарязан кориандър
1 щипка Сол
1 щипка Пипер
20 cl Соево мляко
100 г Галета
3 с.л. Олио
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Измийте и бланширайте спанака във вряща вода. Отцедете го с помощта на сито и след като изстине, изстискайте излишната течност. Оставете настрана.
Стъпка 2 /10
Смесете соевото мляко и зеленчуковия бульон в тенджера. Оставете да заври, след което оставете настрана.
Стъпка 3 /10
Обелете и нарежете лука и чесъна. Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе, докато станат прозрачни. Поръсете с нишесте от тапиока и гответе при непрекъснато разбъркване в продължение на 4 минути. Постепенно налейте горещото мляко и бульона, като разбърквате до гладка смес.
Стъпка 4 /10
Добавете бланширания спанак и нарязания кориандър. Разбъркайте добре, за да се смесят.
Стъпка 5 /10
Подправете със сол и черен пипер на вкус. Изключете котлона и оставете да се охлади. Поставете в хладилника за 2 часа.
Стъпка 6 /10
Вземете лъжица от сместа в ръцете си и бързо оформете крокети с овална форма.
Стъпка 7 /10
Потопете крокетите в соевото мляко и ги оваляйте в галета. Потопете ги в бадемовото мляко и отново ги покрийте с галета. Повторете този процес за всички крокети.
Стъпка 8 /10
Добавете крокетите в кошницата на Easy Fry & Grill и ги намажете с олио.
Стъпка 9 /10
Уред с автоматични програми: Изберете режим AIR FRY (Готвене с горещ въздух) за 18 минути при 200°C, като по средата на готвенето ги обръщате и намазвате с олио. Ръчна версия: Настройте температурата на 200°C за 20 минути, като по средата на готвенето ги обръщате и намазвате с олио.
Стъпка 10 /10
Сервирайте веднага с кетчуп или подправка по ваш избор.