Сьомга с червен пипер и пържени тиквички на ленти
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
1.5 ч.л. Пушен червен пипер
0.5 ч.л. чили на люспи
1 Лимон, сок и настъргана лимонова кора
4.5 с.л. Зехтин
Сол
6 порция Филе от сьомга без кожа (560 г)
900 г Тиквички (2)
4 скилидка Чесън
2 Листа босилек
50 г Зелени маслини без костилки
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете пушения червен пипер с половината чили на люспи, лимоновия сок, една трета от зехтина и солта. С тази смес залейте филетата сьомга и ги оставете да се мариноват, докато приготвите останалото.
Стъпка 2 /5
Измийте и нарежете тиквичките на много тънки ивици, в идеалния случай с ренде тип Мандолина. Обелете и накълцайте на ситно скилидките чесън.
Стъпка 3 /5
Сложете ситно накълцаните скилидки чесън с две трети от зехтина, солта и другата половина от чилито в тавата за печене.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за "Цяло ястие" и поставете аксесоара тава за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. Разбърквайте редовно чесъна и веднага след завършване на загряването, сложете тиквичките на ленти аксесоара тава за печене и поставете филетата от сьомга върху грил плочата. Гриловайте филетата сьомга за около 4 минути от всяка страна, докато постоянно разбърквате тиквичките.
Стъпка 5 /5
Добавете настърганата лимонова кора, листата босилек и маслините в тавата за печене, разбъркайте за последно и сервирайте с грилованите филета от сьомга.