Хрупкави пържени тиквички
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (14)
Easy Fry Compact, Уред за готвене с горещ въздух EY145810, 3л., Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry & Grill 2-in-1 Classic, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY501815 Easy Fry & Steam Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
200 г средно големи тиквички (около 1 бр.)
25 г Меко брашно
1 Яйце
1 с.л. Зехтин
1 щипка Сол
50 г галета
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби с дебелина около 5 мм.
Стъпка 2 /7
Пригответе три чинии за галетата: една за брашното, една за разбитите яйца и една за галетата. Подправете брашното и галетата със сол и черен пипер. Потопете всяко парче тиквичка в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата, като внимавате да се покрие добре. Ако желаете, можете да напръскате леко тиквичките със зехтин, за да станат по-хрупкави.
Стъпка 3 /7
Сложете тиквичките в тавата в уреда, като внимавате да не се застъпват.
Стъпка 4 /7
Започнете да готвите.
Стъпка 5 /7
Повторете, докато тиквичките свършат. По време на готвенето, разклатете тавата веднъж или два пъти, за да сте сигурни, че ще се сготвят равномерно.
Стъпка 6 /7
След като тиквичките покафенеят и станат хрупкави, внимателно го извадете от тавата и ги сервирайте горещи.
Стъпка 7 /7
Комбинират се добре със следните сосове: кетчуп, доматен сос или сос от сметана и див лук.