Шакшука с яйца и чушки
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
300 г Лук (около 2)
4 скилидка Чесън
400 г пасирани домати (от пресни или консервани, почистени от семките домати)
1 с.л. Доматено пюре
1 ч.л. млян кимион
1 ч.л. Чили на прах
Сол
750 г червени чушки (около 3)
3 с.л. Зехтин
4 резена Хляб
4 яйца
Лют пипер
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Обелете и нарежете лука и чесъна. Сложете в тавата за печене с доматеното пюре, пасираните домати, кимиона, чилито и солта. Разбъркайте добре.
Стъпка 2 /5
Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на ленти. Наредете ги върху лука, като ги натиснете леко с длан надолу и ги поръсите с две трети от зехтина.
Стъпка 3 /5
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 15 минути, като разбъркате веднъж по време на готвенето.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. Поставете намазаните с останалото масло филийки хляб върху грил плочата. Оформете 4 малки гнезда в чушките, преди да счупите яйцата в тях. Добавете сол и черен пипер и гответе 5 минути, докато бялото се стегне напълно. Обърнете филийките по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Сервирайте шакшуката с препечени филийки хляб.