Карамелизиран ананас
- Общо време 15мин.
- 5мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
60 г Кафява захар
0.5 ч.л. Канела
Половин лайм
4 резена Ананас от консерва
20 г Масло
1 с.л. Печени люспи от шамфъстък
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В купа смесете кафявата захар, канелата и кората на лайма.
Стъпка 2 /6
Потопете резените ананас в предишната смес и ги поставете в тавата за печене един по един, без да ги застъпвате.
Стъпка 3 /6
Нарежете маслото на 8 парчета и поставете всяко парче в центъра на ананасовите резени. Поставете тавата за печене на най-високата позиция във фурната.
Стъпка 4 /6
Включете уреда. Стартирайте програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 10 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /6
Преди да сервирате, поръсете резените ананас със запечен шамфъстък.
Стъпка 6 /6
Поднесете с топка сладолед или бита сметана.