Печена тиква цигулка
- Общо време 1ч. 27мин.
- 25мин.
Приготвяне - 1ч. 2мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
1 Средно голяма тиква цигулка
2 с.л. Зехтин
1 ч.л. Пушен червен пипер
3 с.л. Кафява захар
Сол, черен пипер
2 с.л. Нарязан пресен магданоз
15 г Нарязан шамфъстък
Аксесоари
Скара Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Надупчете кората на тиквата с вилица и отрежете дръжката. Поставете тавичката за отцеждане на дъното на уреда, поставете тиквата върху шиша за печене и я прикрепете към Easy Fry Oven & Grill. Гответе в режим CHICKEN (Пиле) в продължение на 1 час и стартирайте шиша за печене. След приключване на програмата оставете да се охлади за 15 мин.
Стъпка 2 /3
Отстранете кората на тиквата с помощта на нож. Смесете олиото, червения пипер, захарта, солта и пипера и покрийте тиквата със сместа. Поставете лист хартия за печене върху грил плочата и поставете тиквата отгоре. Поставете грил плочата на средния рафт на уреда и настройте програмата MANUAL (Ръчна работа) на 180°C за 2 минути.
Стъпка 3 /3
Нарежете тиквата на кръгли филийки и оставете семките настрани. Поръсете с пресен магданоз и нарязан шамфъстък.