Пилешки шишчета по гръцки
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
4 филе Пилешки филенца без кожата, по 120 г всяко, нарязани на парчета
5 с.л. Зехтин
1 с.л. риган
1 Лимон (сок и настъргана кора)
1 ч.л. червен пипер
4 скилидка Накълцан чесън
Растителна мазнина
Сол и пипер
Аксесоари
Extra Crisp 2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Тази рецепта изисква капак за готвене с горещ въздух Extra Crisp. Подгответе съставките.
Стъпка 2 /5
Накълцайте чесъна.
Стъпка 3 /5
Смесете зехтина с лимоновия сок, настърганата лимонова кора, червения пипер, чесън, сол, черен пипер и риган. Мариновайте пилешкото.
Стъпка 4 /5
Нанижете парчетата пилешко на 4 шишчета. Поставете решетката в горна позиция и я намажете с мазнина. Сложете шишчетата върху нея, като внимавате да не се застъпват.
Стъпка 5 /5
Поставете капака за готвене с горещ въздух Extra Crisp и изберете програма 2 за 20 минути.