Филе от сьомга по тайландски с цветни зеленчуци
- Общо време 1ч. 20мин.
- 30мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 20мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 Филе от сьомга
10 cl Соев сос с ниско съдържание на натрий
1 Лайм
4 скилидка Чесън
2 ч.л. Настърган джинджифил
1 червен пипер
2 моркови
1 тиквичка
1 с.л. Зехтин
50 г Снежен грах
50 г Бобови кълнове
Сол и пипер
4 с.л. Сладък чили сос
0.5 Смлян зелен лук
2 с.л. сусам
1 Лайм
кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Нарежете филетата сьомга на големи кубчета. В купа смесете соевия сос, сока от лайм, нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. Сложете сьомгата, покрийте и оставете настрана 20 минути.
Стъпка 2 /5
Измийте и подсушете чушката, морковите и тиквичките. Нарежете чушката на лентички и отстранете сърцевината. Обелете морковите и ги нарежете на малки пръчици. Нарежете тиквичките на пръчици с еднакъв размер. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци със зехтина. Сложете снежния грах и бобовите кълнове. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180 °C за 6 минути. Сложете нарязаната на кубчета сьомга на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180 °C за 30 минути. Сложете зеленчуците на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /5
Натиснете SYNC, така че сьомгата и зеленчуците да се сготвят едновременно. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета. Разбъркайте зеленчуците по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Прехвърлете зеленчуците и сьомгата в чинии. Поръсете сьомгата със сладкия чили сос, пресния лук и сусама. Полейте зеленчуците със сока от лайм и ги поръсете с кориандър.