Бургер с карамелизиран лук
- Общо време 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
550 г Лук (около 4)
50 г Масло
1 ч.л. Сол
2 с.л. Балсамов оцет
1 с.л. кафява захар
12 cl вода
4 Питки за бургер
2 с.л. Горчица
2 с.л. майонеза
4 Бургери
4 резена Сирене
2 Листа рукола или спанак
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Обелете и нарежете лука на ситно. Сложете го в тавата за печене с нарязаното на кубчета масло и солта.
Стъпка 2 /6
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути, като разбъркате веднъж или два пъти по време на готвене.
Стъпка 3 /6
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. Добавете балсамов оцет, захар и малко вода към лука, разбъркайте и гответе, докато се изпече, като разбъркате редовно.
Стъпка 4 /6
Разрежете на две питките и ги гриловайте с разрязаната страна надолу върху грил плочата за около 3 минути. Смесете горчицата и майонезата и намажете с тях изпечените питки.
Стъпка 5 /6
Поставете на тяхно място нарязаните стекове и ги печете по 5 минути от всяка страна, като в последните минути от приготвянето поставете отгоре парчета сирене.
Стъпка 6 /6
Подредете пържолите върху долните половинки на питките, сложете отгоре малко мариновани лукчета и зелена салата и поставате отгоре горните половинки на питките. Сервирайте веднага.