Салата Цезар с грилован бекон
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 филе Пилешки гърди
8 Бекон
3 с.л. майонеза
3 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1 с.л. Бял винен оцет
2 филе Аншоа
70 г Пармезан
2 парче Малки салати Ромен
2 резена Хляб
30 г Разтопено масло
Сол и черен пипер
Сос Уорчестър
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Включете грила. Изберете програма Наденица и натиснете OK. След като загрее, поставете бекона върху грил плочата, затворете капака и изчакайте, докато беконът стане толкова хрупкав, колкото го обичате. Оставете го в чиния, покрита с кухненска хартия – тя ще попие излишната мазнина.
Стъпка 2 /6
Изберете програма Птиче месо и изчакайте, докато грила загрее. Когато това стане, сложете върху грил плочата пилешките гърди и печете по ваш вкус. Преместете ги върху дъска за рязане и ги нарежете на ивици.
Стъпка 3 /6
Намажете филийките хляб от двете страни с разтопено масло. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Стъпка 4 /6
Изберете Панини и натиснете OK.
Стъпка 5 /6
След като загрее, поставете филийките хляб върху грил плочата и ги печете, докато се изпекат според вашите предпочитания. Нарежете хляба на крутони.
Стъпка 6 /6
Разбъркайте майонезата, зехтина, чесъна, аншоата (ако решите да сложите), оцета, солта и черния пипер в малка купа докато се получи гладка смес. Сложете измитата и нарязана на едро салата Ромен в голяма купа. Отгоре наредете пилешкото на лентички, печения бекон и пармезанa на люспи. Залейте с дресинга.