Печен праз с лук и бекон
- Общо време 30мин.
- 25мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 бр. Голям стрък праз
50 г Ивици бекон
0.5 Глава лук, ситно нарязан
1 бр. Картоф, на малки кубчета
150 г Нарязани гъби
Сол, пипер
1 с.л. Растително масло
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Разрежете стръковете на дълги парчета. Вържете частите една към друга по 2. Налейте зехтина в съда.
Стъпка 3 /6
Запържете лука и парченцата бекон. Добавете гъбите. Гответе докато загубят обем. Сложете сол. Добавете картофите, разбъркайте.
Стъпка 4 /6
Отстранете 2/3 от сместа. Добавете стръковете праз, като постепенно връщате по малко от сместа. Добавете 1/2 чаша вода.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
Сервирайте печения праз върху канапе от зеленчуци и парченца бекон.