Пиле Тандури
- Общо време 1ч. 20мин.
- 5мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 50мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
6 Пилешки бутчета
Сол
100 г Натурално кисело мляко
1.5 с.л. Неутрално масло
1 ч.л. Настърган пресен джинджифил
1 ч.л. Чесън на прах
1 с.л. Подправки тандури
0.25 ч.л. Куркума
0.5 ч.л. Лук на прах
0.5 с.л. Гарам масала
Пипер
15 г Лимонов сок
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подсушете пилешките бутчета с хартиена кърпа и ги подправете със сол. С помощта на нож направете 3 или 4 прореза в месото на бутчетата.
Стъпка 2 /6
В купа пригответе маринатата: смесете киселото мляко, олиото, настъргания джинджифил, чесъна, подправките тандури, куркумата, лука на прах, гарам масала, черния пипер и лимона. Добавете бутчетата и ги намажете добре с маринатата. Охладете за 50 минути.
Стъпка 3 /6
Сложете бутчетата върху тавата за печене. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /6
Включете уреда. Изберете настройката Roast (печене на шиш) на 200°C и задайте време за печене 25 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 5 /6
Обърнете бутчетата по средата на печенето. Уверете се, че месото е изпечено, и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 6 /6
Сервирайте веднага. Поднесете с карфиол с къри и малко свежа салата.