Пиле тандури
- Общо време 48мин.
- 35мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
2 бр. Пилешки бутчета
1 бр. Кисело мляко (125-150 г/бр)
1 с.л. Подправки тандури
1 с.л. Лимонов сок
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
130 г Варен нахут
50 г Спанак, нарязан на едро
2 бр. Чери домати, нарязани на 8
1 с.л. Растително масло
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.
Стъпка 3 /7
Смесете в купа киселото мляко, подправките, чесъна и лимоновия сок. Добавете сол. Мариновайте пилето за 30 мин. Излейте олиото в съда.
Стъпка 4 /7
Сгответе спанака за около 1 мин. Добавете нахута и доматите. Добавете сол.
Стъпка 5 /7
Добавете пилешкото и марината.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 13 минути
Стъпка 7 /7
Сервирайте с ориз.