Пиле тандури
- Общо време 55мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
12 Пилешки бутчета
150 г Натурално кисело мляко
2 ч.л. Млян джинджифил
2 ч.л. Чесън на прах
2 с.л. Чили на прах
1 ч.л. Куркума
2 ч.л. Гарам масала
Сол и пипер
30 г Лимонов сок
3 с.л. Неутрална мазнина
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подсушете пилешките бутчета с кухненска хартия. Отстранете кожата от бутчетата и направете 3-4 разреза в пилешкото месо. В малка купа смесете киселото мляко, джинджифила, чесъна, чилито, куркумата, гарам масалата, солта, черния пипер и лимона. Добавете пилето и го намажете добре с маринатата. Охладете в продължение на 20 минути.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 15 минути. Сложете 8 бутчета на грил решетката в чекмедже 1 и ги намажете с мазнина. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 15 минути. Сложете 4 бутчета на грил решетката в чекмедже 2 и ги намажете с мазнина. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 3 /5
Обърнете бутчетата по средата на времето за готвене.
Стъпка 4 /5
Проверете дали са сготвени и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 5 /5
Сервирайте пилето веднага. Комбинира се добре с карфиол с къри сос.