Пиле и броколи
- Общо време 1ч. 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 1ч. 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
8 Пилешко месо
460 г Броколи
1 Лук
9 cl Зехтин
1 ч.л. Чесън на прах
2 с.л. Нарязан пресен джинджифил
2 с.л. Соев сос
2 с.л. Оризов оцет
2 ч.л. Сусамово масло
Сол, черен пипер
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете пилешкото месо на парчета с дължина 5 см. Нарежете броколите на еднакви по големина розички, а лука нарежете на ситно.
Стъпка 2 /6
Смесете в купа олиото, чесъна на прах, джинджифила, соевия сос, оризовия оцет, сусамовото олио, солта и пипера.
Стъпка 3 /6
Поставете пилешкото месо в голяма купа, а броколите и лука - в друга купа. Разпределете маринатата между двете купи и разбъркайте, за да се покрият добре съставките.
Стъпка 4 /6
Поставете грил плочата в уреда и сложете разделителя отгоре. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим ROAST CHICKEN (Печено пиле) за P1. За P2 изберете режим VEGETABLES (Зеленчуци). Първо добавете половината пилешки парчета от едната страна на разделителя и започнете да готвите.
Стъпка 5 /6
Когато таймерът прозвучи, поставете половината от розичките броколи от другата страна и продължете готвенето. Разбърквайте постоянно броколите по време на готвенето.
Стъпка 6 /6
След като се сготвят, повторете тези стъпки с останалите съставки.