Пиле на грил с печени гъби, чесън и балсамов оцет
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 с.л. Кафява захар
1.5 ч.л. чили на люспи
1.5 ч.л. Смлян кимион
1.5 ч.л. Чесън на прах
1.5 ч.л. Пушен червен пипер
1.5 ч.л. Сол
1 кг Пилешки бутчета с костите и кожата (4 бр.)
1 кг Печурки
3 скилидка Чесън
35 г Лук шалот (1)
3 с.л. Слънчогледово олио
3 с.л. Соев сос
3 с.л. Течен мед
3 ч.л. Царевично брашно
4 с.л. Балсамов оцет
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Подгответе пилето: смесете захарта с чeрвения пипер, кимиона, чесъна на прах, пушения червен пипер и солта. Натрийте бутчетата с тази смес и оставете настрана, докато приготвите останалото.
Стъпка 2 /4
Измийте гъбите - ако са достатъчно малки, нека останат цели, в противен случай ги нарежете на две. Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън и лука шалот. Сложете всичко в аксесоара за печене, добавете олиото, соевия сос, меда и царевичното брашно, полято с балсамовия оцет. Разбъркайте ги заедно.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за "Цяло ястие" и поставете аксесоара тава за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След завършване на загряването сложете пилешките бутчета на грил плочата и гответе 30 минути. Обърнете ги по средата на времето за готвене и разбърквате редовно гъбите.
Стъпка 4 /4
Сервирайте веднага.