Сладък картоф, гуакамоле и халуми нa грил
- Общо време 1ч. 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
0.5 Малка глава червен лук
2 скилидка Чесън
50 г Туршия от червен пипер от буркан
3 авокадо
1.5 Био лайм
1 с.л. Нарязан пресен кориандър
2 с.л. Нарязан див лук
10 капка Лют сос Табаско
1 щипка Лют червен пипер
1 Сладък картоф (голям и продълъговат)
2 с.л. Зехтин
200 г Халуми с подправки
Листа рукола
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Обелете и нарежете лука и чесъна. Нарежете червената чушка на малки кубчета.
Стъпка 2 /7
Разрежете на две авокадото и отстранете костилките. Извадете месестата част с голяма лъжица.
Стъпка 3 /7
Пригответе гуакамолето. В средно голяма купа намачкайте авокадото с вилица на едро – трябва да останат парченца, внимавайте да не се получи твърде гладко пюре. Добавете сока от лайм (започнете с 1 лайм, след това коригирайте на вкус). Добавете нарязаната на кубчета червена чушка, накълцания лук и чесън, накълцания кориандър и див лук, табаско, сол и лют червен пипер. Разбъркайте с шпатула, докато се смесят. Оставете в хладилника за около 1 час.
Стъпка 4 /7
Измийте и нарежете сладките картофи по дължина на шайби с дебелина около 1 см. Поръсете със сол и черен пипер и двете страни на шайбите.
Стъпка 5 /7
Отворете вашия OptiGrill в позиция Барбекю. завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете резените сладки картофи върху грил плочата и гриловайте 20 минути, като ги обръщате редовно.
Стъпка 6 /7
През това време нарежете халумито на парчета с дебелина 1 см. 2 минути преди сладките картофи да станат готови, сложете парчетата халуми на грила и ги изпечете от двете страни.
Стъпка 7 /7
Сервирайте грилованите сладки картофи с гуакамоле, парчета халуми и гарнирайте с рукола.