Терин с прясна риба тон
- Общо време 12ч. 22мин.
- 20мин.
Приготвяне - 2мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
2 порции
175 г Червена риба тон, филе на кубчета
1 бр. Лист желатин в студена вода
1 бр. Буркан рибен бульон
1 ч.л. Пълнозърнеста горчица
1 с.л. Естрагон, ситно нарязан
1 бр. Шалот, ситно нарязан
1 с.л. Зехтин
Сол, пипер
30 г Майонеза
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Подправете рибата тон със сол и пипер. Излейте олиото в купата.
Стъпка 3 /6
Запържете леко лукчетата шалот. Добавете бульона, изцедения желатин, горчица, сол, пипер и естрагон.
Стъпка 4 /6
Сложете рибата тон в кошничката за готвене на пара и поставете кошничката върху соса в купата.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под високо налягане: 2 минути
Стъпка 6 /6
Накъсайте рибата тон. Смесете я в соса. Разпределете в стъклени чаши. Охладете за 12 часа.