Armer Ritter (French toast) and caramelised pears
- Общо време 40мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
30 cl Мляко
30 г захар
1 Яйце
250 г Нарязан на дебели филии хляб (4 филийки)
2 Круши
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. Течен мед
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Изсипете млякото и захарта в съд, който може да побере филийките хляб, без те да са поставени една върху друга. Добавете яйцето и разбийте. Сложете филийките в сместа, обърнете ги и оставете да се накиснат 5 минути, така че да попият цялата течност.
Стъпка 2 /4
Измийте крушите, нарежете ги на 4 парчета и отстранете сърцевината. Смесете лимоновия сок и меда в съд, добавете нарязаните круши и ги намажете със сместа.
Стъпка 3 /4
Внимателно поставете 3 добре напоени филийки в тавата за печене. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете отгоре тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, обърнете филийките хляб и поставете добре отцедените резенчета круши върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на няколко партиди). Гответе 5 минути, като обърнете резенчетата круша по средата на времето за готвене. Отделете препечените филийки и печените круши в чиния и поставете нови 2 филии накиснат в сместа хляб в тавата за печене. Печете по 5 минути от всяка страна и в същото време гриловайте останалите нарязани на парчета круши.
Стъпка 4 /4
Сервирайте препечените филийки с карамелизираните круши и останалия сок от лимон с мед.