Шоколадов крем брюле
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
90 г Шоколад за готвене, 50% какао
210 мл Нискомаслена сметана
180 мл Мляко
6 бр. Жълтък
30 г Захар
9 ч.л. Кафява захар
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Разбъркайте захарта и жълтъците в купа. Разтопете шоколада (в тиган или в микровълновата фурна) и добавете сметаната и млякото.
Стъпка 3 /5
Смесете двете смеси. Разпределете в стъклените чаши. Поставете капачките на чашите.
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Охлаждайте 12 часа. Поръсете със захар демерара и карамелизирайте с горелка.