Chocolate crème brûlée
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
60 г Шоколад за готвене, 50% какао
140 мл течна сметана
120 мл мляко
4 Жълтъци
20 г захар
6 ч.л. Кафява захар
Аксесоари
Комплект от 6 стъклени бурканчета 8 jars set
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
В купа разбийте захарта и жълтъците. Разтопете шоколада (в тиган или в микровълнова) и добавете сметаната и млякото.
Стъпка 3 /6
Съберете в един съд двете смеси. Разпределете в стъклените бурканчета и ги затворете с капачките.
Стъпка 4 /6
Налейте 250 мл вода в купата на мултикукъра. Сложете стъклените бурканчета вътре в купата на мултикукъра.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Oставете да се охладят за 12 часа. Поръсете с кафява захар и я карамелизирайте с кухненска горелка.