Грилован ананас с глазура от ром и кафява захар
- Общо време 1ч. 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
1.2 кг Ананас (около половин голям ананас)
50 г кафява захар
3 ч.л. канела
19 cl Тъмен ром
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете ананаса и го нарежете на шайби с дебелина около 2 см. Смесете захарта, канелата и рома и добавете резенчетата ананас. Оставете да се маринова поне 1 час.
Стъпка 2 /4
Отворете вашия Optigrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. Веднага След като загрее, гриловайте предварително отцедените резени ананас 12 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 3 /4
През това време изсипете маринатата в малка тенджера и оставете да ври около 10 минути, за да се получи сос с консистенция на сироп
Стъпка 4 /4
Сервирайте грилованите резени ананас, поляти със соса.