Grilled vegetable skewers
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
300 г 1 глава червен лук
500 г 1 червена чушка
500 г 1 жълта чушка
500 г 1 зелена чушка
900 г Малки тиквички (2 бр.)
8 скилидка Чесън
2 Нарязан магданоз
2 Нарязан кориандър
14 cl Зехтин
2 с.л. Балсамов оцет
2 ч.л. Провансалска подправка
2 ч.л. Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Обелете червения лук и го нарежете на 8 четвъртинки. Измийте чушките, Разрежете на две ги и ги почистете от семките. Нарежете всяка половинка на 3, а след това отново на още 3 парчета. Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби с дебелина 1,5 см.
Стъпка 2 /5
Направете по 2 шишчета на човек, като редувате зеленчуците.
Стъпка 3 /5
Обелете и нарежете скилидките чесън. Смесете с нарязаните подправки, зехтина, балсамовия оцет, провансалската подправка и солта. Намажете шишчетата обилно с половината от сместа.
Стъпка 4 /5
Отворете вашия Optigrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, гриловайте шишчетата 20 минути, като ги обръщате редовно, за да се изпекат от всички страни.
Стъпка 5 /5
Сложете шишчетата в чиния, полейте ги с останалия дресинг и сервирайте.