Свински пържоли с чесново масло и фалафел с авокадо
- Общо време 1ч. 5мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
1.5 авокадо
4.5 с.л. Лимонов сок
3 с.л. Тахан
13 cl вода
Сол
1.5 авокадо
390 г Консервиран нахут, изплакнат и отцеден
6 стъбло, стрък Мента
15 стъбло, стрък Кориандър
3 скилидка Чесън
3 ч.л. Лимонов сок
1.5 ч.л. Сол
75 г Брашно от нахут
2 с.л. неутрална мазнина
6 Свински пържоли с кост (около 800 г)
1 ч.л. Червен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. провансалска подправка
Сол
2 скилидка Чесън
30 г размекнато масло
2 с.л. Нарязан магданоз
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе фалафелите: смесете авокадото с нахута, листата мента и кориандъра, обелените и накълцани скилидки чесън, лимоновия сок, солта и две трети от брашното от нахут. Останалото брашно поръсете върху плота. От получената смес оформете 18 плоски топчета. Оставете ги да престоят 30 минути в хладилника.
Стъпка 2 /5
Намажете с мазнина свинските пържоли от двете страни. Смесете червения пипер, кимиона, чесъна на прах, провансалската подправка и солта. Поръсете свинските пържоли с микса от подправки. Разнесете ги, за да покрият добре пържолите. Обелете и нарежете скилидките чесън, смесете с размекнатото масло, накълцания магданоз и сол. Оставете настрана
Стъпка 3 /5
Пригответе соса: смесете месестата част на авокадото с лимоновия сок, тахана, водата и солта.
Стъпка 4 /5
Подредете фалафелите в тавата за печене. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете свинските пържоли върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на две партиди) и гриловайте 5 минути. Обърнете свинските пържоли и фалафелите и гриловайте още 5 минути. Обърнете отново свинските пържоли, сложете върху всяка пържола по 1 супена лъжица чесън и подправено с магданоз масло и гответе още 5 минути.
Стъпка 5 /5
Сервирайте свинските пържоли с фалафелите и гуакамолето.