Турнедо със сос борделез
- Общо време 7мин.
- 5мин.
Приготвяне - 2мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
6 бр. Говежди турнедо (170/200 г)
200 мл Червено вино
150 мл Телешки бульон
90 г Нарязан шалот
90 г Масло, на малки парченца
1 бр. Букет гарни
3 ч.л. Царевично нишесте в малко вино
Сол, пипер
3 бр. Кост с костен мозък
1 с.л. Олио
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Извадете мозъка от костта с лъжичка и го нарежете. Излейте олиото в съда.
Стъпка 3 /6
Запържете турнедото по за 2 мин от всяка страна. Извадете. Запържете леко лука в половината масло. Добавете виното, телешкия бульон и нишестето.
Стъпка 4 /6
Разбърквайте, докато заври. Добавете букет гарни, филенцата турнедо, костта и костния мозък.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 1 минута
Стъпка 6 /6
Извадете филенцата турнедо, костта и букета гарни. Добавете маслото и разбийте. Сервирайте.