Крамбъл пай от атлантическа треска
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Филе от атлантическа треска (около 150 г всяко)
150 г Крекери
40 г Пармезан
40 г Разтопено масло
1 с.л. Лимонов сок
Сол и пипер
2 с.л. Накълцан магданоз
1 Лимон
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Поставете крекерите в плик за замразяване във фризер и ги натрошете с точилка. В малка купа смесете трохите с пармезана, разтопеното масло и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /4
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Поставете филетата от треска на грил решетката в чекмедже 1. Поръсете крамбъла върху рибата. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Поставете филетата от треска на грил решетката в чекмедже 2. Поръсете крамбъла върху рибата. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 3 /4
Уверете се, че рибата е добре сготвена - това може да зависи от размера на парчетата. Увеличете времето с още 1 минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.
Стъпка 4 /4
Поръсете треската с нарязан на ситно магданоз и лимонова кора и сервирайте с резен лимон. Сервирайте с гриловани аспержи и малко настърган пармезан.