Медено пиле със сос хойсин
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (3)
Съставки
6 порции
9 г Сос хойсин
9 г Мед
0.5 Лайм
3 с.л. Сладък соев сос
15 г Пресен джинджифил
1 Чесън
6 Пилешко месо
Приготвяне
Стъпка 1 /3
В купа смесете соса хойсин с меда, сока от лайм, сладкия соев сос, обеления и настърган джинджифил и обеления и нарязан чесън. Мариновайте пилешките филета в сместа за 15 минути.
Стъпка 2 /3
Поставете грил плочата в уреда, след което загрейте в режим GRILL (Гриловане) на 200°C за 15 минути. Отцедете пилешките филета и ги поставете върху грила за 5 минути. Обърнете и продължете да готвите още 5 минути.
Стъпка 3 /3
За домашния сос хойсин загрейте следната смес на слаб огън в продължение на 4 минути: 120 мл солен соев сос, 6 г фъстъчено масло, 2 супени лъжици мед, 60 мл ябълков оцет, 2 супени лъжици смес от пет подправки, 60 мл сусамово масло, 2 щипки смлян лют червен пипер.