Омлет по испански с картофи и наденички Чиполата
- Общо време 55мин.
- 20мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
500 г Картофи
1 Голяма глава лук
150 г Двуспорови печурки
100 г Меки наденички Чиполата (или пикантни, според предпочитанията) нарязани на малки кубчета
8 Яйца
4 с.л. Зехтин
2 с.л. Нарязан див лук
2 с.л. Нарязан магданоз
Сол и пипер
Аксесоари
Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги с нож по дължина на четвъртинки, след което нарежете всяка четвъртинка на малки и тънки парчета.
Стъпка 2 /8
Обелете лука. Нарежете го на две и след това на тънки парчета
Стъпка 3 /8
Измийте гъбите и ги нарежете на тънки ленти.
Стъпка 4 /8
Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете накълцания див лук и магданоз. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 5 /8
Поставете дълбоката тава за готвене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Оранжевия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, добавете зехтина, лука и гъбите и ги задушете за 2 минути.
Стъпка 6 /8
Добавете картофите и нарязаното на кубчета наденички Чиполата. Пържете около 25 минути докато картофите станат готови. Разбъркайте хубаво с дървена лъжица.
Стъпка 7 /8
Добавете разбитите яйца, затворете Optigrill и гответе 8 минути.
Стъпка 8 /8
Сервира се горещо, топло или студено със салата като гарнитура.