Халуми и фалафели
- Общо време 40мин.
- 25мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За фалафела:
350 г Нахут от консерва
3 стръкче Магданоз
6 стръкче кориандър
2 ч.л. кимион
2 с.л. тахан
Сол и пипер
2 скилидка Чесън
2 лук
2 с.л. Зехтин
За халуми:
230 г Халуми
1 с.л. Зехтин
Лимон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Обелете и нарежете на ситно чесъна и лука. Измийте и нарежете подправките.
Стъпка 2 /7
В голяма купа смесете нахута, магданоза, кориандъра, кимиона и тахана. Подправете със сол и черен пипер. Добавете лука и чесъна и разбъркайте докато се получи гладка смес. Оформете топки от сместа.
Стъпка 3 /7
Подсушете халумито добре и го нарежете на резени с дебелина 1,5 см.
Стъпка 4 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 190°C за 15 минути. Покрийте решетката на чекмедже 1 с хартия за печене и отгоре наредете фалафелите. С четка намажете фалафелите със зехтин. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180°C за 12 минути. Сложете резените халуми на грил решетката в чекмедже 2. С четка намажете резените със зехтин.
Стъпка 5 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 6 /7
По средата на времето за готвене обърнете фалафелите и резените халуми.
Стъпка 7 /7
Сервирайте фалафелите с халумито. Поръсете с настъргана лимонова кора и сервирайте със салата.