Салата от алабаш и манго
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
4 бр. Малък алабаш с листа
1 бр. Манго
2 Бобени кълнове, шепа
2 с.л. Сусамово олио
4 с.л. Оризов оцет
2 с.л. Печено сусамово семе
Сол
2 с.л. Растително масло
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Измийте листата на колрабито и ги нарежете на ситно. Обелете колрабито и мангото. Нарежете ги на кубчета.
Стъпка 3 /6
Налейте растителното масло в съда. Запържете листата на алабаша. Оставете ги настрани.
Стъпка 4 /6
Налейте в съда 200 мл вода и сложете нарязания на кубчета алабаш в кошничката за готвене на пара.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане: 3 минути
Стъпка 6 /6
Смесете съставките: алабаш, сол, бобени кълнове, манго, сусам, сусамово олио, оцет.