Хапки от сьомга с аспержи
- Общо време 59мин.
- 15мин.
Приготвяне - 44мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
900 г Сьомга
6 Яйчни белтъци
120 г Галета
3 г Гръцка подправка
2 Аспержи
Зехтин
Сол
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Използвайте нож за филетиране, за да отстраните кожата, след което нарежете сьомгата на парчета с дължина 5 см.
Стъпка 2 /6
Поставете белтъците на яйцата в купа. Сложете галетата и гръцката подправка в чиния и разбъркайте.
Стъпка 3 /6
Внимателно потопете сьомгата в белтъците и оставете излишното количество да се отцеди. Покрийте сьомгата със сместа от галета и изтръскайте излишното количество.
Стъпка 4 /6
Измийте и нарежете аспержите, като огънете стъблата там, където те се чупят естествено. Поръсете обилно със зехтин и посолете.
Стъпка 5 /6
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Щракнете върху бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим NUGGETS (Хапки) за P1. За P2 изберете режим VEGETABLES (Зеленчуци). Добавете половината от сьомговите хапки от едната страна на разделителя и започнете да готвите. Когато таймерът прозвучи, добавете половината от аспержите от другата страна и продължете готвенето. 10 минути преди края на готвенето обърнете парчетата аспержи и сьомга.
Стъпка 6 /6
След като се сготвят, повторете процеса с втората партида.