Покé по хавайски с грилована риба тон
- Общо време 19мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (12)
Easy Fry & Steam Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry Mega, Уред за готвене с горещ въздух, Изключително голяма вместимост 7.5 L, 8 автоматични програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
3 с.л. Оризов оцет
Пипер
10 г Пресен джинджифил (1 парче, около 1 см)
Лют сос
2 с.л. сусамово олио
6 cl Соев сос
330 г Стек от риба тон (около 2 бр.)
500 г Предварително сварен ориз за суши
2 Малко авокадо (без костилки и нарязано)
20 г Нарязан червен лук
200 г Манго на кубчета
80 г Едамаме (соеви зърна), обелени и сварени
4 с.л. Нарязан пресен кориандър
1 с.л. Черен и бял сусам
От ряпа, краставица, червено зеле или морков
Приготвяне
Стъпка 1 /4
В съд смесете съставките за маринатата. Добавете стековете риба тон и разбъркайте внимателно. Покрийте съда и ги оставете да се мариноват в хладилник 15 минути.
Стъпка 2 /4
Сложете маринованите стекове риба тон в тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /4
Проверете как върви готвенето и рестартирайте времето за готвене, ако е необходимо.
Стъпка 4 /4
Извадете грилованите стекове риба тон върху дъска за рязане и ги оставете да починат 5 минути, преди да ги нарежете на ленти с остър нож. Разпределете предварително сварения ориз за суши в 6 купички. Отгоре подредете равномерно нарязаната на ленти риба тон. Подредете авокадото, лука, мангото и едамамето около рибата тон във всяка купа. Поръсете със сусам, пресен кориандър и нарязани на лентички зеленчуци. Добър апетит!